Home

Collectie

Research

Contact

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE AANWINSTEN

januari 2013

Soldatenkoeken

Deze metalen doos uit 1944 bevat originele Welfare Biscuits. Deze koeken zijn echter beter bekend als de harde soldatenkoeken. Opmerkelijk is dat deze verpakking, die dateert van juli 1944, nog steeds verzegeld is.

november 2012

Britse 4.2 Inch mortier

Deze driepoot werd recent aangekocht en vormde de start van een heus restauratieproject. De mortierpoot zelf dateert van 1942 en is gemaakt door de Britse firma J.C.L. waardoor het een erg zeldzaam exemplaar wordt, want tijdens de ganse Tweede Wereldoorlog werden er slechts 456 van dergelijke mortiervoeten geproduceerd, allen in 1942.

Met behulp van buisonderdelen uit metaal en PVC hebben we een namaakloop gemaakt met quasi identieke afmetingen als het origineel.

Ondertussen hebben we ook de originele verf laten bijmaken en is de pijp overschilderd. Momenteel zoeken we nog een bodemplaat om het geheel te vervolledigen.

Diverse oorlogssouvenirs

Bovenstaande objecten werden deze maand geschonken aan het B.O.M. Ze zijn deels afkomstig vanuit Wenen, Oostenrijk waar ze door een verplicht tewerkgestelde persoon (die nu in Brecht woont) in 1945 mee huiswaarts werden genomen. Enkele objecten zullen zeker opgenomen worden in de didactische koffer. Nogmaals hartelijk bedankt voor deze prachtige objecten!